środa, 28 października 2009

Szpinakowo

Tak, tak, wiem szpinak wszytskim kojarzy się źle, wciskali nam tą breje w przedszkolu i jeszcze wmawiali, że zdrowy. Ale ten przepis na tartę szpinakową, może zmienić Wasze zdanie.



Składniki:
* ciasto francuskie mrożone (można zrobić samemu kruche )
*paczka szpinaku mrożonego
*ser feta
*2-3 ząbki czosnku
*masło
*1 jajko
*100 ml śmietany

Ciasto francuskie po rozmrożeniu, rozwałkowujemy na foremce do pieczenia, pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut. Na maśle smażymy czosnek i szpinak, do śmietany dodajemy jajko i całość wlewamy do szpinaku, na koniec dodajemy pokruszony w kostkę ser feta. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczemy jeszcze ok.20-25 minut.
Smacznego!

3 komentarze:

gatto pazzo pisze...

Potwierdzam! PYSZNEEEEE!!!!

Dunia pisze...

No w końcu się doczekałam tego przepisu!!!!!! Już chciałam monit wystosować :o) bo tarta (pomimo, że od dziecka nie jadam szpinaku) baaaardzo mi smakowała!

oswojone hobby pisze...

świetna jest ta tarta, pyyyyszności

Przytulne wieczory DIY

Zimowych wieczorów jeszcze sporo przed nami i warto je sobie nieco ocieplić. W moim projekcie wykorzystałam tackę pod świeczki, którą ...