Tak, tak, wiem szpinak wszytskim kojarzy się źle, wciskali nam tą breje w przedszkolu i jeszcze wmawiali, że zdrowy. Ale ten przepis na tartę szpinakową, może zmienić Wasze zdanie.
Składniki:
* ciasto francuskie mrożone (można zrobić samemu kruche )
*paczka szpinaku mrożonego
*ser feta
*2-3 ząbki czosnku
*masło
*1 jajko
*100 ml śmietany
Ciasto francuskie po rozmrożeniu, rozwałkowujemy na foremce do pieczenia, pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut. Na maśle smażymy czosnek i szpinak, do śmietany dodajemy jajko i całość wlewamy do szpinaku, na koniec dodajemy pokruszony w kostkę ser feta. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczemy jeszcze ok.20-25 minut.
Smacznego!
środa, 28 października 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przytulne wieczory DIY
Zimowych wieczorów jeszcze sporo przed nami i warto je sobie nieco ocieplić. W moim projekcie wykorzystałam tackę pod świeczki, którą ...
-
Masz ochotę na słodkie candy??? Z okazji drugiej rocznicy istnienia sklepu Stonogi.pl postanowiłam zorganizować pierwsze swoje candy :-) Ab...
-
Dla kochanej M. powstał taki naszyjnik, szczegóły wkrótce na firmowym . Niech się dobrze nosi! Pozdrawiam, a jutro do Głogowa na premierow...
-
Zapraszam dzisiaj na bloga Stonogi.pl, gdzie znajdziecie opis wykonania domku :) Zachęcam Was również do ...
3 komentarze:
Potwierdzam! PYSZNEEEEE!!!!
No w końcu się doczekałam tego przepisu!!!!!! Już chciałam monit wystosować :o) bo tarta (pomimo, że od dziecka nie jadam szpinaku) baaaardzo mi smakowała!
świetna jest ta tarta, pyyyyszności
Prześlij komentarz